1975 óta a babákért!

A vitaminok elengedhetetlenek a szervezetünk a megfelelő működéséhez, az egészséges sejtek növekedéséhez és fejlődéséhez.

Általánosságban, többnyire az emberi szervezet nem tudja ezeket előállítani, így kénytelenek vagyunk kívülről bevinni a szervezetbe a kívánt mennyiséget. Gyermekkorban és serdülőkorban a vitamin szükséglet kissé megemelkedik, a szervezet fokozatosabban van kitéve a betegségeknek.

A C vitamin az egyik legfontosabb vitaminok közé sorolható. Ez biztosítja az általános jó közérzetet, fokozza a sejtek épségét és segíti az ásványi anyagok felszívódását, illetve az immunrendszer fő támogatója. A gyermek számára alapvető a betegségekkel szembeni védekezésben. Egyéb fontos vitamin az A-vitamin, más néven béta-katoin. Elengedhetetlen a látás fejlődéséhez, a bőr és a nyálkahártyák megfelelő működéséhez. Az A vitamin főleg a sárga és narancssárga színű zöldségekben és gyümölcsökben találhatóak meg.

A B vitaminok (különösen a B1-, B2-, B6-, B9- és B12) megtalálhatóak a zöldségfélében, gabonafélékben, a tejben és húsokban.
Egyes gyümölcsök és zöldségek tartalmaznak E vitamint. Ez egy zsírban oldódó vitamin, amely fontos szerepet játszik az izmok fejlődésében. Ez egy antioxidáns, védi a sejteket az