1975 óta a babákért!

Haspuffadás ellen édeskömény tea - már 1 hetes kortól...

Rengeteg házi gyógymódot ajánlanak a hasfájós babák panaszainak enyhítésére, egyik ilyen az édeskömény tea.

A natúr gyógyteák gyógynövényből készült, élvezeti, vagy gyógyteaként iható, az általános közérzetet javító italok. A gyógyteákat, gyógynövényeket az emberiség már hosszú ideje használja különböző betegségek gyógyítására. A modern orvostudomány később bebizonyította ezeknek a természetes anyagoknak a jótékony hatásait.

A növényekben található komplex hatóanyagrendszerek egymás hatásait potencírozzák, emiatt különösen ajánlható a teák fogyasztása.

A gyógynövényekből nyugodtan ihatunk az élvezet kedvéért, vagy fekete tea, esetleg kávé helyett is csupán a teázás öröméért, de ne essünk túlzásokba, napi egy-két csésze tea fölötti mennyiséget ezekből a füvekből is csak akkor igyunk, ha egy hozzáértő szakember javasolja kúraszerű alkalmazásra.

Édeskömény, világszerte, szinte valamennyi kontinensen termesztik. A közönséges édeskömény, a római és az olasz édeskömény a legismertebb. A legutóbbit szinte kizárólag a szárgumójáért ültetik, mert termése többnyire kellemetlen ízű. A gyógyászatban köhögés elleni, görcsoldó és étvágyjavító hatását érvényesítik.

Különösen a gyermekgyógyászatban ismert görcsoldó teaként. Sok helyen az illata miatt vadánizsnak is nevezik. Egyes gyógyító könyvekben szemerősítő hatásáról is írnak. A termés a háztartásban is közkedvelt fűszer, süteményeken kívül saláták, főzelékek, halételek ízesítője. Erős aromája (illóolaj tartalma) miatt jól záródó dobozban tároljuk.

Édeskömény-tea: jótékony hatású, amely az emésztést segíti és hasfájás, emésztési problémák idején alkalmazhatjuk kiváló emésztést serkentő, puffadásgátló hatása miatt.